Termékeink
Kereső
Hírek
Tavaszi tekercs
A tavaszi tekercs talán a legismertebb kínai előétel, de nyugodtan adhatjuk főfogásnak egy kiadós leves után, vagy önálló vacsoraételnek is. Nagy előnye, hogy jó előre előkészíthetjük, és tálalás előtt csak ki kell sütni. Nagyon sokféle - húsos és hústalan - töltelékkel készül, mi most a darált húsos ízletesen fűszerezett változatát ajánljuk.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizslap,
  • 1 csomag babcsira,
  • 2 tojás,
  • Bors,
  • Zöldhagyma,
  • üvegtészta,
  • 30 dkg darált sertés hús,
  • 1 szál sárgarépa,
  • Ajimoto,
  • Olaj a sütéshez (fritőz!)

Szószhoz:

  • Halszósz (nuoc mam)
  • Citrom,
  • Cukor,
  • Só,
  • Bors,
  • Fokhagyma,
  • Ajimoto
  • Száritott rizstészta (bún)
  • jégsaláta,
  • friss koriander

Elkészítés:

A szárított dolgokat beáztatjuk, majd daraboljuk, illetve vágjuk. A hagymát és sárgarépát  is felvágjuk, összekeverjük a hússal. Ízesítjük sóval, borssal és ajimotoval és halszósszal. A szárított rizslapokat egyesével langyos, enyhén cukros vízzel lekenjük. Mikor felpuhult, akkor beletöltjük a húsos töltelékeket, két oldalát behajtjuk és felcsavarjuk. Közben megfőzzük a rizstésztát, leszűrjük. Kisütjük a tekercseket, a szószt külön tálkában tálaljuk. Kínálunk mellé salátát és koriander kínálunk hozzá.

 

Videó
Ajánljuk hozzá:
Zöldhagyma Zöldhagyma
489
489
489 Ft /
Darált hús 0.5 kg Darált hús 0.5 kg
900
1.799

A termék jelenleg nem elérhető.

Sárgarépa Sárgarépa
70
699
Citrom Citrom
150
999
CBA Feketebors őrölt 20g CBA Feketebors őrölt 20g
169
8.450
169 Ft /
Fokhagyma Fokhagyma
350
3.499
Vissza