Termékeink
Kereső
Hírek
Őszi almás karaj
Az ősz hangulata konyhánkba is beköltözik. Bőséges gyümölcs és zöldség ízvilágból válogatva színes ételeket varázsolhatunk asztalunkra. Az alma és a sertéshús klasszikus párosát tálaljuk most. Elkészítése egyszerű és gyors. Rizzsel, vagy krumplival tálalható. A hozzávalókat pedig könnyedén megrendelheti Szeged és környékén, akár ingyenes házhozszállítással.

Hozzávalók

  • 1kg csontnélküli sertéskaraj 
  • 4 alma 
  • 2-3 dl fehérbor 
  • 2 fej hagyma
  • só, bors 
  • olaj, vaj

Elkészítése

A húst megmossuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat és egy evőkanál vajat felhevítünk. Rádobjuk a hússzeleteket, mindkét oldalát pirítjuk néhány percig. Ha már színt kapott, jöhet mellé a hagyma és az alma, ezeket is átforgatjuk a zsiradékban, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a fehérbor felével. Alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk a karajt, közben pótoljuk az elpárolgott bort. Ha megpuhult a hús, az almával és a párolt hagymával tálaljuk. 

Ajánljuk hozzá:
Vöröshagyma Vöröshagyma
450
899
Magyar teavaj 100g Magyar teavaj 100g
849
8.490
849 Ft /
Vissza