Termékeink
Kereső
Hírek
Őszi almás karaj
Az ősz hangulata konyhánkba is beköltözik. Bőséges gyümölcs és zöldség ízvilágból válogatva színes ételeket varázsolhatunk asztalunkra. Az alma és a sertéshús klasszikus párosát tálaljuk most. Elkészítése egyszerű és gyors. Rizzsel, vagy krumplival tálalható. A hozzávalókat pedig könnyedén megrendelheti Szeged és környékén, akár ingyenes házhozszállítással.

Hozzávalók

  • 1kg csontnélküli sertéskaraj 
  • 4 alma 
  • 2-3 dl fehérbor 
  • 2 fej hagyma
  • só, bors 
  • olaj, vaj

Elkészítése

A húst megmossuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat és egy evőkanál vajat felhevítünk. Rádobjuk a hússzeleteket, mindkét oldalát pirítjuk néhány percig. Ha már színt kapott, jöhet mellé a hagyma és az alma, ezeket is átforgatjuk a zsiradékban, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a fehérbor felével. Alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk a karajt, közben pótoljuk az elpárolgott bort. Ha megpuhult a hús, az almával és a párolt hagymával tálaljuk. 

Ajánljuk hozzá:
Csont nélküli karaj 0.5 kg Csont nélküli karaj 0.5 kg
750
1.499
Vöröshagyma Vöröshagyma
170
339
Alma Idared piros Alma Idared piros
90
179
200    
Magyar teavaj 100g Magyar teavaj 100g
269
2.690
389    
269 Ft /
Vissza