HOZZÁVALÓK
2 kis fej hagyma
10 dkg sárgarépa (1 szál)
2 szál angol zeller
20 dkg karalábé (2 db)
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
1 db húsos paradicsom
olívaolaj
só
bors
1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, stb.)
1 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karalábét is. Megsózzuk, -borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsomkockákat. Ismét megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük aazokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.