Aszalt cukrozott gyömbér 100g


Aszalt cukrozott gyömbér 100g
Összetevők: cukor, gyömbér, tartósítószer: kén-dioxid. A kandírozott gyömbér rendelkezik a gyömbér jellegzetes csípős, fűszeres-édes ízével, zamatátával. A kockákra vágott gyömbért cukorral tartósítják, ezért viszonylag magas a cukortartalma, de megőrzi természetes jó tulajdonságait és nem tartalmaz élelmiszer színezéket sem. Kandírozásra fiatal gyömbérgyökér az ideális, mert az érettebb növény rostjai már túl erőssek hozzá. Kandírozott formában a gyömbér nagyon sok módon felhasználható. Különleges ízélményt nyújt köretként, italok- koktélok ízesítőjeként, édességként és persze süteményekben. Recept rovatunkban adunk is ehhez néhány ötletet!
Részletek...

ÁFA: 27%

Hozzáadás a kedvencekhez
Ár: 499
Egységár: 4.990
499 Ft /
Vissza
Részletes leírás

Maga a növény a legrégebbi feljegyzések alapján Kínából származik, ahol már sok évszázada ismert jótékony élettani hatása. A középkori fűszer kereskedelem fontos szereplője volt és ez idő tájt hozták először Európába. Manapság termesztik már Dél - Ázsián kívül Indiában, Nyugat - Afrikában és a Karib - szigeteken is. A gyömbérgyökér nem csak ételeink ízesítésére, hanem sokféle egészségi problémánkra is pozitív hatással lehet. Csak néhányat kiragadva a neki tulajdonított jó tulajdonságokból, ajánlják fogyasztását kismamák részére hányinger vagy "utazási betegség" csökkentésére, torokgyulladás kezelésére, fájdalom csillapításra és görcsoldásra, valamint antibakteriális volta miatt gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Enyhén csípős aromája miatt kiváló melegítő megfázáskor. Erősíti az immunrendszert, étvágyjavító hatású, és jó megoldás gyomorpanaszok, émelygés ellen. Gazdag forrása az A-, C-, E- és B-vitaminoknak, nem mellesleg pedig jelentős magnéziumot, foszfort, kalciumot, vasat és cinket tartalmaz. Megfázás és influenza idején az egyik legkedveltebb gyógymód a természetes gyógyszereket kedvelőknek, mivel a méregtelenítő és gombaölő hatások gyorsan érvényesülnek, főleg, ha naponta többször fogyasztunk gyömbért. Sok módon feldolgozható pl. szárítva, kandírozva, porrá őrölve vagy illóolajként, így kiváló tulajdonságait számos formában élvezhetjük.